Flex Catering

Catering Firmaları İzmir

Catering firmalarının, yemek yemeden yaşayamayanlar için organize edildiğini söylersek aslında, onlar her ne kadar yemekle ilgili organizasyonlar düzenliyor olsalar da yanlış bilgi vermiş oluruz. FlexCatering'in de içerisinde bulunduğu catering firmaları, içerisinde yemek ve ikramların bulunduğu organizasyonlarda öncülük yapmaktadırlar. Kimilerimiz yemek yapmayı çok sever. Kimilerimiz için ise durum böyle değildir; evimizin yemeklerini dahi birileri yaparsa çok mutlu oluruz. Bu anlamda catering firmalarının son dönemlerdeki açılış sıklığı o kadar fazlalaşmış durumdadır ki, zayıflamak isteyenler, hatta diyet yapanlar dahi bu firmalarla anlaşırlar.

Catering Firması Nedir?
Catering kelimesinin Türkçe karşılığı: toplu yemek tedarik eden şeklinde belirtilebilir. Ülkemiz bu firmalarla 1980'li yıllarda, otellere sunulan toplu yemek hizmetleri sayesinde tanışmıştır. Ancak hem pratik; hem de ekonomik olması dolayısı ile zaman içerisinde hastanelere, iş yerlerine de hizmet vermeye başlayan catering firmaları, günümüzde kına, düğün, nikah, kokteyl, açılış... organizasyonlarına da hizmet eder olmuştur. Bu noktada alanının en tecrübeli isimlerinden bir tanesi FlexCatering, bunu alanında uzman isimlerle çalışması dolayısı ile başarılı şekilde sağlayabilmektedir.

Catering firmaları, iş yerlerine hizmet veriyorsa, hazırlayacağı menüyü, hizmet vereceği sektöre göre şekillendirmesi öncelikli unsur olacaktır. Şöyle ki, sporcuların düzenli olarak belirli gramajlarda protein tüketmesi gerekir Ağır iş yapan sanayi sektörü genellikle karbonhidrat ağırlıklı beslenmektedir. Bir de teknoloji sektörü vardır ki bu sektörün çalışanları daha çok fast-food tarzı beslenmeyi tercih ederler..

Menü belirlemede bunlara ek olarak, mevsimine göre malzeme kullanımı önem kazanmaktadır. Yemekler birbiri ile uyumlu olmalı, birbirini besin içeriği bakımından dengeleyecek miktarda yağ, karbonhidrat, protein içermelidir. Sağlıklı yemekler hazırlamak ve kullanılan malzemelerin tazeliği ile birlikte temizliği de dikkat edilmesi gereken önemli bir diğer unsurdur. Catering firmaları ile çalışan bazı iş yerlerinde toplu zehirlenme haberleri ile zaman zaman hepiniz karşılaşırsınız. Bu durumun sorumlusu elbette yemeği hazırlayan catering firmalarıdır.

Catering Firmaları Ne İşe Yarar?
Genel olarak bakıldığında, FlexCatering de, diğer catering firmaları da yemek hizmeti vermektedirler. Verilen bu hizmetin, isteğe göre yapılması ise büyük önem arz etmektedir. Yapılan ambalajların göze hitap etmesi, en basit yemeğin dahi insanın ağzını sulandırmasına neden olabilir. Bununla birlikte, zamanında teslimat, catering firması seçiminde büyük önem arz etmektedir. Buna ek olarak belirli yerlerden alınmış olan onay belgesine sahip olan catering firmalarını tercih etmek, sağlık ve hijyen bakımından daha iyi seçim yapmış olmak anlamına gelecektir.

Artık sadece yemek hizmeti vermeyip, bunun yanında organizasyon işleri ile de ilgilenen FlexCatering dahil diğer catering firmaları, elaman seçiminde bulunurken, sadece iyi yemek yapan değil, ekip çalışmasına uygun, güler yüzlü insanları tercih etmektedirler. Bu firmaların maaşı da asgari ücretle başlayıp, kademe kademe yükseldikçe artış gösterir niteliktedir.

5 Temmuz 2019